Messages from Ukraine: En grafisk roman om krig, migration och motståndskraft

Föredrag onsdag 18 sept kl. 19.00 i Magasin Norsesund (bredvid Norsesunds station)

Gregg-Bucken-Knapp, professor i offentlig förvaltning vid Göteborgs universitet berättar om sin bok som samlar upplevelser och erfarenheter från unga ukrainare under de första veckorna av Rysslands fullskaliga invasion.

Boken är baserad på textmeddelanden från personer som flytt, som valde att stanna kvar för att arbeta som frivilliga eller strida, som bevittnade händelserna på avstånd eller som befann sig fångade i städer under belägring. Gregg har skrivit boken tillsammans med den estniske serietecknaren Joonas Sildre.

Fri entré och gratis fika för medlemmar! Övriga 90 kr. Fika serveras från kl 18.30

Sista dagen för Konst och Kulturfestivalen

I dag den 8 september kl. 16.00 avslutas Konst och Kulturfestivalen. Men först något riktigt roligt för barnen. Kl 15.00 till 15.45 i Den sjunkna vägens trädgård spelas Kaparen och Knölen en barnteaterföreställning för 4 – 9 åringar.

Liksom alla andra dagar kan du besöka konstnärerna i deras öppna ateljéer, se all utomhuskonst, fika i konstkaffé och allt annat kul och intressant som bjuds. Se här:

Kl. 16.00 stänger allt och så börjar planeringen inför festivalen 2025. Tack för alla fina möten och stimulerande samtal bland all fantastisk kultur som Norsesund har bjudit på under dessa fina sommarvarma festivaldagar.

Nu stundar sista helgen för Konst och Kulturfestivalen

Lördag den 7 september kl. 15.00 till 15.30 kan vi åtnjuta en hisnande poetisk historia, Terrorpredikantens vardag, under ledning av Patrik Stigsson, författare/musiker och pianisten Ludwig Störholt i Den sjunkna vägens trädgård.

Lite senare blir det Konsert i Magasinet. Kl. 17.00 till 17.30 spelar Norsesundsgitarristen Jon Rinneby egna och andras kompositioner på akustisk gitarr. Därefter kl. 17.30 till 18.15 blir det Dans i själ och hjärta – musik ur vår folkmusikskatt med riksspelmannen och violinisten Erika Riesinger samt organisten/pianisten och kompositören Camilla Voigt.

Konstnärerna håller sina ateljéer öppna som vanligt mellan kl. 11.00 och 16.00. Det är bara att följa skyltarna.

Botanisera också gärna bland utomhuskonsten på temat vänskap längs Gallviksvägen.

Och glöm inte att gå en runda runt kärret. Kärrlek är en liten konstrunda med installationer och happenings runt en sjunken väg. Det är särskilt magiskt när mörkret fallit och man får följa en ljusslinga för att hitta ”vägen”.

På söndag blir det något extra för de minsta. Läs mer om det här i morgon.